WEDOER- Source Code programozó verseny

WEDOER SOURCE CODE - FELHÍVÁS    WeDo2 robotprogramozó verseny 

 

A WEDOER programozó verseny egy 8-12 éves diákoknak szóló bajnokság, ahol a diákoknak 4-8 fős csapatokban dolgozva egy előre megadott témában kutatást kell végezniük és egy működő LEGO® WeDo 2.0 robotot kell megtervezniük, programozniuk és tesztelniük úgy, hogy az képes legyen küldetését elvégezni egy terepasztalon.

 

Az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter az Agrárminisztérium támogatásával 2020. decemberében vízgazdálkodási fókusszal szervezi meg a WEDOER – SOURCE CODE programozó versenyt, azzal a céllal, hogy a természettudományos-, műszaki fejlődést és kreativitást, valamint a mérnöki gondolkodásmódot fejlessze a diákoknál és így az újszerű technológiák, megoldások használata révén a fiatal generáció is egyre közelebb kerüljön a vízgazdálkodási témákhoz.

 

A verseny 2020. december 14-15-én online formában kerül megrendezésre. A versenyzéshez a szervező biztosítja az online platform hozzáférést és technikai segítséget is nyújt. Így a versenyző csapatok biztonságosan vehetnek részt a megmérettetésen. A versenykiírásban elvárt három feladattípus teljesítése az alábbiak szerint valósul meg:

  • bemutatkozó- és témafeldolgozó prezentáció – a csapatoknak 2020. december 10-ig kell megküldeniük a versenyző gyerekek által készített 3-5 perce videot
  • konstrukciós feladat „robot design” – a megépített robot konstrukciós leírását (mit és miért építettek a gyerekek a robotra) maximum 1,5 oldal terjedelemben kell megküldeni szintén 2020. december 10-ig
  • robotverseny – a diákok saját iskolájukból csatlakoznak az online platformhoz és hajtják végre a versenyfeladatokat, egyúttal megnézhetik a többi csapat versenyszámát és szurkolhatnak egymásnak 2020. december 14-15 -én.

 

Az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter a sikeres nevezést követően 2020. október 21-én megküldi a kapcsolattartó tanároknak a versenyszabályzatot és a feladatokat, 2020. november 2-án eljuttatja a nevezett csapatok részére a LEGO® WeDo 2.0 alapkészletet, a kiegészítő elemeket és a versenypályát.

 

A robotkészletet a nevezett csapatok kizárólag a versenyre való felkészülésre és a versenyen használhatják fel. Amennyiben a nevezett csapat a decemberi versenyen a 1., 2. vagy 3. helyezését ér el, a LEGO® WeDo 2.0 alapkészletet megtarthatja.

 

Iskolánként 1 csapat nevezhet maximum 8 fővel! Nevezni az alábbi https://forms.gle/5Efvque9GkBVA2Qn7 kitöltésével lehet 2020. október 18-ig!

 

Kérdés esetén forduljon bátran hozzánk! Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Keresd velünk a forráskódot!

                                                                                             

 


×