facebook

Képességkatalógus

 

Tagvállalataink közös beszédfelismerő rendszere

Klasztertagjaink a Nextent Informatika Zrt. és az Xdroid a GINOP 2.1.1 pályázaton csaknem 608 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el egy négyfős konzorcium tagjaiként. A projektben 24 új munkahelyet hoznak létre fejlesztésükkel, melynek célja, hogy a magyar call centerek számára készült hangbányászati rendszeren keresztül bármilyen nyelven bármilyen szót, kifejezést fel lehessen ismerni a megoldásban alkalmazandó mesterséges intelligencia algoritmusok és nyelvészeti módszerek ötvözésével.

A projekt célja a magyar call centerek számára készült hangbányászati rendszer nemzetköziesítése intonált kifejezések azonosítására alkalmas technológia kifejlesztésével. A Nextent mellett a megvalósításban részt vesz az Xdroid Kft., a SCI-Hálózat Zrt., és a Szegedi Tudományegyetem is.

Mivel jelenleg a nemzetközi versenytársak szinte kizárólag nyelvfüggő beszédfelismerő technológiákat használnak, és legfeljebb a piacaik szerinti legfontosabb 10-15 nyelvet fedik le, így jelen projekt keretében egyrészt a gyors nyelvi bővítést szeretnénk megoldani. Az új nyelvi modell nélküli technológia segítségével gyorsan elérjük az összes nyelvet, és azokon a területeken tudunk piacot építeni, ahova mások a korlátok miatt még sokáig nem jutnak el. Másrészről, a fejlesztendő rendszer különbséget tud majd tenni azonos tartalmú, de különböző intonációjú kifejezések között: például képes lesz megkülönböztetni egy dühös ügyfél elköszönését egy elégedett ügyfél elköszönésétől, vagy az éneklést a szavalástól, a suttogó beszédet a kiabálástól. A nyelvterületi célcsoportok mellett fontos értékesítési célt képeznének az idős, egészségügyi panaszokkal küzdő emberek felügyeletét ellátó úgynevezett care centerek diszpécser szolgálatai.