FocIT - Ahol a „kocka” is gurul.

Az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter, a nagy sikerre való tekintettel, minden nyáron megszervezi a FocIT – Infoklaszter Focibajnokságot. Klasztertagjaink ilyenkor a szögre akasztják az öltönyt és a nyakkendőt, hogy mezre és stoplis cipőre cseréljék azt egy nap erejéig.

Tagvállalataink, partnereink és két felsőoktatási intézményünk, a Miskolci Egyetem és az Eszterházy Károly Főiskola hallgatói csapata méri össze a rendezvény alkalmával focitudását. A mérkőzéseknek pedig a Borsodi Műfüves Futball Aréna 2db 20m*40m játékterületű pályája ad otthont!

A focibajnokság célja

Célunk, hogy a klasztertagok és partnereink családias légkörben jól érezzék magukat, s hogy kötetlen keretek között összeismerkedjenek egymással, netán a mérkőzések közötti szünetben ötletgeneráló beszélgetésbe elegyedjenek egymással. A hallgatóknak pedig remek lehetőségük nyílik a kapcsolatépítésre a különböző számítástechnikai cégek vezetőivel, dolgozóikkal… Ki tudja, lehet, hogy a következő évben már valamelyik tagvállalatunk csapatát fogják erősíteni!

Főzőverseny

A focibajnoksággal párhuzamosan főzőversenyt is tartunk, hiszen tagjaink olyan sokoldalúak, hogy nemcsak a futballpályán, de a tűzhely mellett is megállják a helyüket, s egy-egy receptcsere alkalmával, előfordul, hogy kifőznek egy innovatív ötletet.

Csatlakozz és légy tag

Részletek