Szolgáltatások

Tevékenységek

01

Kapcsolatépítés

A potenciális partnerkereséskor arra törekszünk, hogy ne csak vevőt lássunk egy másik cégben, hanem esetlegesen beszerzési forrást is, vagy éppen olyan céget, amely bizonyos üzleti problémákra hozhat megoldást! Legyen szó költségcsökkentésről, költségmegosztásról, kapacitáshiány megszüntetéséről, fejlesztési időigény lecsökkentéséről vagy a vállalatok közötti szinergiák kihasználásáról, Infoklaszteren belül vagy kívül esetleg más klaszterek tagvállalataival.

02

Együttműködések kialakítása

Együttműködések kialakítása

Statégiai partner-pool

Elsősorban klasztertagok között, de akár klaszteren kívüli vállalkozások bevonásával is!

Horizontális stratégiai partnerség kialakítása azonos iparág, azonos vagy nagyon hasonló célcsoport esetében vagy vertikális stratégiai partnerség közös kockázat- és felelősségvállalás, közös tervezés, közös K+F és a közös beruházások.

03

Rendezvények, workshopok és tapasztalatcsere

A klasztertagok igényeihez és az aktualitásokhoz igazodva workshopokat, illetve INFOkonf elnevezéssel webinárokat rendezünk. Az ITrend Meetupjaink célja, hogy összekössük a kis és a nagy miskolci IT cégeket, mondjuk el egymásnak a tapasztalatainkat, tanuljunk egymástól. Az alapot mindig rövid, pörgős szakmai előadások biztosítják, a hangulatot a sör és a pizza fokozza… Témajavaslatokat, előadásokat, kérdéseket, ötleteket folyamatosan várjuk a hello@infoklaszter címen!

itrend MeetupInfokonf

04

Digitális piactér

Szolgáltatásunkhoz első körben a tagvállalatok, második lépésben pedig a klaszteren kívüli régiós vállalkozások tudnak IT kapacitást keresni és kínálni. A piactéren szolgáltatások, projektek, fejlesztői kapacitás megosztására nyílik lehetőség annak érdekében, hogy a közösségünk hatékonyabban tudja kiaknázni a hálózatban rejlő együttműködési lehetőségeket.

capacITy

05

Nemzetközi együttműködések

A klaszter több nemzetközi projektbe is bekapcsolódott (COSME, INTERREG), így tagvállalataink számára is szeretnénk ezt a csatornát megnyitni, hogy bekapcsolódhassanak a munkába. Támogatjuk klasztertagjaink európai szintű networking eseményeken, nemzetközi kiállításokon és konferenciákon való részvételét!

Új lehetőségek nyílnak meg

A nemzetközi piac új nézőpontokat, lehetőségeket nyithat meg előttünk. Elemezhetjük külföldi versenytársaink tevékenységét, mely sok esetben akár inspirálhat is, hogy új területekkel vagy taktikákkal kísérletezzünk. Segít megérteni, hol helyezkedünk el a piacon. Vagy éppen ötletet adhat hogyan tűnjünk ki a tömegből.

06

Klasztermarketing és promóció

Nyújthatjuk a világ legjobb szolgáltatását, ha nem tudnak róla… A járvány teljesen megváltoztatta a világot. A marketinghez szükséges tartalom egy kicsit más, mint a „normális” időkben, mert kimarad egy fontos eszköz: a személyes kommunikáció. Ezért máshogy, meggyőzőbben, röviden, érdekesen, online… kell felépíteni a folyamatot. Az Infoklaszter ebben is segít! www.infoklaszter.hu weboldalunk, Linkedin és Facebook oldalunk tagvállalataink számára is elérhető, használható lehetőség!

07

Utánpótlás-nevelés

A legdinamikusabban fejlődő fókuszterületünk az utánpótlás-nevelés. A számos miskolci iskola és óvoda vált bázisintézménnyé, ahol elérhetők programozó foglalkozásaink.

Tudj meg többet és csatlakozz a hozzád leginkább illő képzésünkre. Legyen egyenes utad az IT világába.

Navigátor programozó kurzusok

Csatlakozz és légy tag

Részletek